Oficial: Rusia visează să transforme Ucraina într-o „federaţie"

Un politician rus şi reprezentant desemnat de Putin în regiunea anexată Crimeea afirmă că este puţin probabil ca Ucraina să continue să existe în forma sa actuală.

2406 afișări
Imaginea articolului Oficial: Rusia visează să transforme Ucraina într-o „federaţie"

Oficial rus: Rusia visează să transforme Ucraina într-o „federaţie"

Georgy Muradov a sugerat că Ucraina va deveni probabil o federaţie sau un grup de state, relatează agenţia de presă de stat rusă RIA, citată de Al Jazeera.

El a adăugat că nicio ţară care se respectă pe sine nu ar tolera o încălcare flagrantă a drepturilor propriului popor în statele vecine, invocând argumentul pe care Moscova îl foloseşte în mod obişnuit pentru că a invadat Ucraina.

„Şi cu atât mai mult dacă aceste încercări au ca rezultat exterminarea totală a oamenilor, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani în ceea ce priveşte ruşii şi vorbitorii de limbă rusă din Ucraina, unde au trăit timp de secole în ţara lor natală", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici