Oficial SUA: Benjamin Netanyahu nu oferă soluţii alternative pentru negocierile cu Iranul

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, nu a oferit nicio soluţie alternativă pentru actualele negocieri cu Iranul pe tema programului nuclear, afirmă un oficial din cadrul Administraţiei Barack Obama, sub protecţia anonimatului, relatează site-ul israelian Ynetnews.

338 afișări
Imaginea articolului Oficial SUA: Benjamin Netanyahu nu oferă soluţii alternative pentru negocierile cu Iranul

Oficial SUA: Benjamin Netanyahu nu oferă soluţii alternative pentru negocierile cu Iranul (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"A cere Iranului pur şi simplu să capituleze nu este un plan; nicio ţară nu ar susţine o astfel de poziţie. Premierul Israelului nu a oferit niciun plan alternativ concret", a spus oficialul american.

Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat, în Congresul SUA, că un Iran dotat cu arme nucleare ar fi o mare ameninţare pentru întreaga lume.

"Regimul iranian este chiar mai periculos decât cel nazist, fiind o ameninţare pentru pacea întregii lumi. Iranul concurează cu grupul terorist Stat Islamic pentru dominarea Orientului Mijlociu. Cel mai mare pericol pentru întreaga lume ar fi un regim terorist islamist dotat cu arme nucleare. A învinge organizaţia teroristă Stat Islamic, dar a lăsa Iranul să fabrice arme nucleare ar fi câştigarea unei lupte, dar pierderea războiului", a insistat Netanyahu, cerând Statelor Unite să blocheze presupusele eforturi ale Teheranului de a fabrica arme nucleare.

"Actualul proiect de acord cu Iranul nu blochează programul nuclear iranian, ci îl facilitează. Singura alternativă la actualul proiect de acord cu Iranul în domeniul nuclear ar fi un acord mult mai bun", care să garanteze că Teheranul nu va obţine arme atomice, a subliniat premierul israelian.

Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi Germania) poartă negocieri pe tema programului nuclear iranian. Israelul şi Occidentul suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici