Oficial SUA: Joe Biden îi cere lui Xi Jinping să se ralieze presiunilor Occidentului asupra Rusiei

Preşedintele SUA, Joseph Biden, îi cere omologului său chinez, Xi Jinping, în videoconferinţa aflată în curs, să se ralieze presiunilor exercitate de naţiunile occidentale asupra Rusiei din cauza invaziei militare ruse în Ucraina, afirmă Wendy Sherman, asistent al secretarului de Stat american.

1758 afișări
Imaginea articolului Oficial SUA: Joe Biden îi cere lui Xi Jinping să se ralieze presiunilor Occidentului asupra Rusiei

Întâlnirea prin videoconferinţă a preşedinţilor Joseph Biden şi Xi Jinping este în curs în acest moment, potrivit Preşedinţiei SUA.

"China trebuie să înţeleagă faptul că viitorul ei este cu Statele Unite, cu Europa, cu alte naţiuni dezvoltate sau aflate în dezvoltare. Viitorul Chinei nu este alături de Vladimir Putin", a declarat Wendy Sherman, potrivit CNN.

În acelaşi timp, liderul de la Casa Albă îl va avertiza pe preşedintele Xi Jinping că vor exista consecinţe şi pentru China dacă va ajuta militar Rusia. "Biden va transmite clar că Republica Populară China va purta responsabilitatea pentru acţiunile de susţinere a agresiunii Rusiei, iar noi nu vom ezita să impunem costuri", a declarat, la rândul său, secretarul de Stat american, Antony Blinken.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
china,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici