Oficial SUA: Sistemul antirachetă din România va contracara ţări precum Iranul, nu Rusia

Activarea sistemului antibalistic din România va permite apărarea Europei de ameninţările unor ţări ca Iranul, afirmă Robert Bell, emisarul Pentagonului în Europa, reiterând poziţia Statelor Unite că elementele antirachetă de la Deveselu nu sunt îndreptate împotriva Rusiei.

1338 afișări
Imaginea articolului Oficial SUA: Sistemul antirachetă din România va contracara ţări precum Iranul, nu Rusia

Oficial SUA: Sistemul antirachetă din România va contracara ţări precum Iranul, nu Rusia (Imagine: Cosmin Deaconeascu/ Mediafax Foto)

"Acum, NATO va avea capacităţile militare de a apăra Europa", a declarat Robert Bell referindu-se la integrarea elementelor de la Deveselu (judeţul Olt) în sistemul antirachetă al Alianţei Nord-Atlantice.

"Iranul continuă să suplimenteze capacităţile balistice, iar noi trebuie să fim pregătiţi. Sistemul antirachetă (din România - n.red.) nu este îndreptat împotriva Rusiei", a subliniat Bell.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici