Oficial SUA: Trenul de pasageri implicat în accidentul din Carolina de Sud era "pe linia greşită"/ Bilanţul a ajuns la 2 morţi şi 116 răniţi

Trenul de pasageri al companiei Amtrak, care a intrat în coliziune, duminică, cu un marfar ce staţiona, în Carolina de Sud, pare să fi fost pe linia greşită, a declarat Henry McMaster, guvernatorul statului american, potrivit BBC News online.

264 afișări
Imaginea articolului Oficial SUA: Trenul de pasageri implicat în accidentul din Carolina de Sud era "pe linia greşită"/ Bilanţul a ajuns la 2 morţi şi 116 răniţi

Oficial SUA: Trenul de pasageri implicat în accidentul din Carolina de Sud era "pe linia greşită"

În urma accidentului au decedat doi angajaţi ai companiei Amtrak, iar un total de 116 persoane au fost rănite, dintre care trei sunt în stare gravă.

Trenul de pasageri Amtrak avea la bord 147 de persoane şi circula pe ruta New York-Miami.

Henry McMaster a declarat că "se pare că (trenul) Amtrak era pe linia greşită", în timp ce marfarul "era pe linia pe care trebuia să fie".

Locomotiva şi câteva vagoane ale trenului de pasageri au deraiat în urma coliziunii care s-a produs duminică, în jurul orei locale 02.35 (ora României 09.35).

Trenul de pasageri circula cu o viteză de 95 km/h în momentul impactului cu marfarul staţionar, potrivit guvernatorului statului american.

Un sistem computerizat numit Positive Train Control (PTC), despre care se crede că ar fi putut preveni accidentul, nu era operaţional în zonă. Implementarea sistemului a fost amânată în multe zone din cauza costurilor şi a dificultăţilor tehnice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici