Oficial ucrainean: Forţele ruseşti întreprind o "redistribuire masivă" de trupe în sudul Ucrainei

Forţele ruseşti întreprind o "redistribuire masivă" de trupe în trei regiuni din sudul Ucrainei, în ceea ce pare a fi o schimbare de tactică din partea Moscovei, a declarat miercuri un consilier de rang înalt al preşedintelui Volodimir Zelenski.

6858 afișări
Imaginea articolului Oficial ucrainean: Forţele ruseşti întreprind o "redistribuire masivă" de trupe în sudul Ucrainei

Forţele ruse au preluat a doua cea mai mare centrală electrică din Ucraina, a declarat consilierul prezidenţial Oleksii Arestovici într-un interviu postat pe YouTube. Forţele susţinute de Rusia anunţaseră anterior capturarea centralei Vuhlehirsk, din estul Ucrainei, care funcţionează pe bază de cărbune şi care datează din epoca sovietică.

"Au obţinut un mic avantaj tactic - au capturat Vuhlehirsk", a declarat Arestovici.

Arestovici a declarat că Rusia pare să treacă de la ofensivă la o apărare strategică, folosind atacuri tactice în încercarea de a slăbi potenţialul ofensiv al Ucrainei în regiunea industrială crucială din estul Doneţkului.

"Acest lucru ne-ar plasa într-o poziţie în care nu suntem în măsură să ne eliberăm întregul teritoriu şi să solicităm discuţii", a spus el.

Ucraina a precizat că intenţionează să recucerească oraşul Herson din sudul ţării, care a căzut în mâinile Rusiei în primele zile ale războiului.

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, a scris anterior pe Twitter că Rusia concentrează "numărul maxim de trupe" în direcţia Herson, dar nu a oferit detalii.

Arestovici a declarat că Rusia trimite, de asemenea, trupe în regiunile Melitopol şi Zaporojie din sud.

Ucraina a bombardat un pod important care traversează râul Dnipro în Herson, închizându-l traficului. Oficialii ruşi declaraseră anterior că vor recurge în schimb la poduri de pontoane şi feriboturi pentru ca forţele să traverseze râul.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici