Oficial ucrainean: Rusia a trimis efective suplimentare în estul Ucrainei

Confruntările militare continuă, vineri, în zona aeroportului din Doneţk, existând informaţii că Rusia ar fi trimis efective suplimentare pentru ajutarea separatiştilor proruşi.

1030 afișări
Imaginea articolului Oficial ucrainean: Rusia a trimis efective suplimentare în estul Ucrainei

Oficial ucrainean: Rusia a trimis efective suplimentare în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intensificarea confruntărilor şi bombardamentelor în zone rezidenţiale din Doneţk s-a soldat cu moartea a 11 persoane în ultimele 48 de ore, Naţiunile Unite denunţând o "escaladare periculoasă" a crizei, mai ales după uciderea unui angajat elveţian al Crucii Roşii.

Două explozii puternice au avut loc vineri dimineaţă în centrul oraşului Doneţk.

Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, a declarat că au loc lupte intense în zona aeroportului din Doneţk.

"Rusia a trimis efective suplimentare, tancuri şi armament greu, iar separatiştii utilizează drone de fabricaţie rusă", a acuzat Lisenko.

Doi militari ucraineni au fost ucişi, iar alţi nouă au fost răniţi în ultimele 24 de ore.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia de alimentarea conflictului separatist din estul Ucrainei, soldat cu peste 3.200 de morţi în ultimele cinci luni.

"În pofida iniţiativelor pacifiste ale preşedintelui ucrainean, agresiunea rusă împotriva statului ucrainean nu a încetat", a declarat Oleksandr Turcinov, preşedintele Parlamentului ucrainean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici