Apelul lansat de un oficial ucrainian: Rămânem fără muniţie.Totul depinde acum de Occident

Adjunctul şefului serviciilor de informaţii militare din Ucraina a declarat că ţara sa pierde în faţa Rusiei pe linia frontului şi că acum se bazează aproape exclusiv pe armele din vest pentru a ţine inamicul la distanţă.

2821 afișări
Imaginea articolului Apelul lansat de un oficial ucrainian: Rămânem fără muniţie.Totul depinde acum de Occident

Apelul lansat de un oficial ucrainian: Rămânem fără muniţie.Totul depinde acum de Occident

"Acesta este acum un război de artilerie", a declarat Vadym Skibitsky, adjunctul şefului serviciului de informaţii militare al Ucrainei. Liniile frontului sunt acum locul unde se va decide viitorul, a spusel pentru The Guardian, "iar noi pierdem în ceea ce priveşte artileria".

"Totul depinde acum de ceea ce ne oferă Occidentul. Ucraina are o piesă de artilerie faţă de 10 până la 15 piese de artilerie ruseşti. Partenerii noştri occidentali ne-au dat aproximativ 10% din ceea ce au ei", a spus Skibitsky

Ucraina foloseşte între 5.000 şi 6.000 de lovituri de artilerie pe zi, potrivit lui Skibitski.

Skibitsky a subliniat necesitatea ca Occidentul să aprovizioneze Ucraina cu sisteme de rachete cu rază lungă de acţiune pentru a distruge piesele de artilerie ruseşti de la distanţă. Săptămâna aceasta, consilierul prezidenţial ucrainean Oleksiy Arestovych a declarat pentru The Guardian că Ucraina are nevoie de 60 de lansatoare de rachete multiple - mult mai multe decât cele câteva promise până acum de Marea Britanie şi SUA - pentru a avea o şansă de a învinge Rusia.

Ucraina urmează să înainteze Vestului o listă de arme şi echipamente defensive necesare.

Skibitsky crede că în viitorul apropiat conflictul va rămâne preponderent un război de artilerie, iar numărul de atacuri cu rachete - care pot fi lansate din Rusia şi care au lovit civili - va rămâne la nivelul actual.

Fabricarea rachetelor este costisitoare. Fiecare rachetă poate costa între câteva sute de mii de dolari şi câteva milioane de dolari.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici