Oficial venezuelean: Guvernul este dispus să reia dialogul cu opoziţia din Venezuela

Guvernul venezuelean este dispus să relanseze discuţiile cu opoziţia, care au fost întrerupte după ce Statele Unite au impus noi sancţiunii asupra ţării, a declarat joi ministrul de Externe, Jorge Arreaza, relatează site-ul agenţiei Dpa.

107 afișări
Imaginea articolului Oficial venezuelean: Guvernul este dispus să reia dialogul cu opoziţia din Venezuela

Oficial venezuelean: Guvernul este dispus să reia dialogul cu opoziţia din Venezuela

"Preşedintele Nicolas Maduro a cerut o pauză a discuţiilor, nu ne-am retras definitiv din proces", a declarat Arreaza.

"Desigur că vor exista contacte şi vom putea cu siguranţă să reluăm dialogul", a adăugat acesta.

Liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, a informat miercuri că reprezentanţi al Norvegiei, care a avut loc de intermediat, au ajuns la Caracas.

"Reprezentanţii Norvegiei sunt aici acum. Vom participa la orice proces va fi mai aproape de soluţionarea conflictului", a informat Guaido.

Preşedintele american Donald Trump a impus la începutul lunii îngheţarea tuturor activelor guvernului venezuelean din Statele Unite. Ordinul executiv semnat de Trump depăşeşte cu mult sancţiunile impuse în ultimele luni împotriva companiei petroliere de stat PDVSA şi a sectorului financiar din Venezuela, precum şi măsuri împotriva a zeci de oficiali şi entităţi venezuelene.

Statele Unite şi majoritatea naţiunilor occidentale au solicitat ca actualul lider de la Caracas, Nicolas Maduro, să demisioneze şi l-au recunoscut pe liderul opoziţiei venezuelean Juan Guaido ca preşedinte interimar legitim al ţării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici