Oficiali americani s-au întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii kurde din Siria

Oficiali americani s-au întâlnit, în ultimele zile, cu sirieni kurzi membri ai Partidului Uniunii Democratice (PYD), filiala din Siria a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), anunţă Departamentul de Stat, citat de AFP.

206 afișări
Imaginea articolului Oficiali americani s-au întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii kurde din Siria

Oficiali americani s-au întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii kurde din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Discuţii directe între oficiali de la Departamentul de Stat şi lideri ai Partidului Uniunii Democratice au avut loc" pe tema strategiei împotriva grupului terorist Stat Islamic, a declarat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane.

Formaţiunea PYD, acuzată de Turcia că are legături strânse cu rebelii kurzi din PKK, are o aripă militară - Unitatea pentru Apărarea Poporului (YPG), implicată în luptele din oraşul sirian Kobane cu militanţii grupului terorist Stat Islamic.

Jennifer Psaki a explicat că Statele Unite nu intenţionează, "deocamdată", să ofere armament miliţiilor kurde. "A fost doar o întrevedere scurtă cu reprezentanţi ai formaţiunii PYD", a subliniat oficialul american.

Ankara se teme că armamentul oferit comunităţilor kurde ar putea fi utilizat de formaţiunea PKK pentru comiterea de atacuri în Turcia.

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) ocupă vaste regiuni din Siria şi Irak, unde a instaurat un "califat islamic". Organizaţia islamistă sunnită deţine controlul asupra unei mari părţi a oraşului sirian Kobane, o zonă strategică situată la frontiera cu Siria. O coaliţie internaţională condusă de Statele Unite bombardează poziţii ale grupului terorist sunnit în Siria şi Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici