Oficiali germani: UE nu trebuie să se răzbune pe Marea Britanie. Vrem să negociem o nouă relaţie, nu un divorţ

Cele 27 de ţări rămase în Uniunea Europeană trebuie să evite să se răzbune pe Marea Britanie, care a decis ieşirea din Blocul comunitar, recomandă oficiali din Germania, cerând cooperare cu Londra în materie de securitate, imigraţie şi pentru stimularea creşterii economice.

2453 afișări
Imaginea articolului Oficiali germani: UE nu trebuie să se răzbune pe Marea Britanie. Vrem să negociem o nouă relaţie, nu un divorţ

Oficiali germani: UE nu trebuie să se răzbune pe Marea Britanie. Vrem să negociem o nouă relaţie, nu un divorţ

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat pentru postul ZDF că va fi mult de lucru pentru negocierea condiţiilor ieşirii Marii Britanii din UE.

Steinmeier a precizat că miniştrii de Externe ai statelor europene, care se vor reuni în Luxemburg, trebuie să se concentreze pe construirea unei Europe puternice, nu pe amplificarea disensiunilor cu Marea Britanie.

"Trebuie să acceptăm decizia luată de Marea Britanie fără a căuta răzbunare", a spus Steinmeier.

Manfred Weber, reprezentantul partidului cancelarului Angela Merkel în Parlamentul European, a declarat că este imperativ ca negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE să înceapă cât mai curând, în scopul asigurării stabilităţii şi evitării incertitudinii.

"Vrem să negociem o nouă relaţie, nu un divorţ. Obiectivul meu ar fi să finalizăm negocierile în circa un an", a declarat Weber pentru Muncher Merkur, conform Reuters.

Marea Britanie trebuie să părăsească Uniunea Europeană "cât mai curând posibil", au afirmat vineri, într-un comunicat comun, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, Jean-Claude Juncker, şeful Comisiei Europene, şi Martin Schulz, preşedintele Parlamentului UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici