Oficiali militari NATO se reunesc pentru a discuta despre securitatea statelor baltice

Oficiali militari de rang înalt din cadrul NATO se întâlnesc la sfârşitul acestei săptămâni, la Vilnius, pentru a discuta despre securitatea statelor baltice, anunţă ministrul lituanian al Apărării, Juozas Olekas.

364 afișări
Imaginea articolului Oficiali militari NATO se reunesc pentru a discuta despre securitatea statelor baltice

Oficiali militari NATO se reunesc pentru a discuta despre securitatea statelor baltice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este important pentru noi ca oficialii militari să discute modalităţile de garantare a securităţii în regiunea baltică", a declarat Juozas Olekas.

Reuniunea de trei zile va începe vineri seară, la Vilnius, şi se va concentra pe sistemul de comandă şi pe rotaţia trupelor NATO în regiune.

Alianţa Nord-Atlantică a stabilit, cu ocazia summitului de la începutul lunii septembrie, să menţină "o prezenţă militară permanentă" în ţările baltice, în contextul crizei din Ucraina.

NATO efectuează operaţiuni pentru monitorizarea spaţiului aerian baltic, iar 600 de militari sunt staţionaţi în ţările baltice şi în Polonia.

Germania a anunţat că se va implica în apărarea acestei regiuni, iar ministrul lituanian al Apărării a precizat că Belgia, Danemarca şi Ungaria s-au angajat să trimită militari prin rotaţie.

Conform publicaţiei germane Süddeutsche Zeitung, preşedintele rus, Vladimir Putin, ar fi ameninţat într-o discuţie cu omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, că armata rusă poate invada Polonia, România şi ţările baltice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici