Oficiali ruşi: Incendiile de vegetaţie din Siberia au fost declanşate de persoane ce încercau să mascheze defrişări ilegale

Autorităţile ruse susţin că o parte din incendiile de vegetaţie din Siberia au fost declanşare intenţionat de persoane care încercau să mascheze tăierile ilegale de pădure, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

1823 afișări
Imaginea articolului Oficiali ruşi: Incendiile de vegetaţie din Siberia au fost declanşate de persoane ce încercau să mascheze defrişări ilegale

Procurori: Incendiile din Siberia au fost declanşate de persoane ce încercau să mascheze defrişările ilegale

Procurorii ruşi au anunţat marţi că au identificat cazuri în care incendiile de vegetaţie din regiunea Irkutsk au fost declanşate intenţionat pentru a masca defrişările ilegale.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia a comunicat luni că aria afectată de incendii a fost redusă cu un sfert, în timp ce Agenţia Federală de Silvicultură a transmis că aproximativ 2,5 milioane de hectare au fost afectate de incendii.

Organizaţia Greenpeace, prin vocea activistului Anton Beneslavski, a catalogat incendiile drept o "catastrofă climatică", iar preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luna trecută că schimbările climatice sunt evidente şi temperatura în Rusia creşte de 2,5 ori mai repede decât media globală.

"Uitaţi-vă la ceea ce se întâmplă acum în regiunea Irkutsk. Acolo sunt incendii majore, mii, sute de mii de hectare ard ... şi există, de asemenea, inundaţii înfricoşătoare", a declarat liderul de la Kremlin.

Taguri:
rusia,
incendii,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici