Oficiali UE se vor întâlni cu o delegaţie a regimului taliban din Afganistan

  • Oficiali din cadrul Uniunii Europene se vor întâlni în Qatar cu o delegaţie a regimului taliban din Afganistan.
  • Administraţia SUA a catalogat drept "deschise şi profesioniste" negocierile cu regimul taliban afgan.
339 afișări
Imaginea articolului Oficiali UE se vor întâlni cu o delegaţie a regimului taliban din Afganistan

Oficiali UE se vor întâlni cu o delegaţie a regimului taliban din Afganistan

O delegaţie a regimului taliban afgan se va întâlni, marţi, în Qatar, cu oficiali din cadrul Uniunii Europene, afirmă ministrul interimar de Externe de la Kabul, Amir Khan Muttaqi, citat de Agenţia France-Presse.

„Mâine, vom avea o întrevedere cu reprezentanţi ai Uniunii Europene. Avem întâlniri pozitive cu reprezentanţii altor ţări", a declarat Amir Khan Muttaqi. Întâlnirile au loc în capitala Qatarului, Doha.

Uniunea Europeană este preocupată de situaţia umanitară din Afganistan şi de încălcările drepturilor omului.

Administraţia Joseph Biden a catalogat, luni, drept "deschise şi profesioniste" primele negocieri cu Mişcarea talibanilor afgani după ce organizaţia islamistă a preluat cu forţa puterea în Afganistan ca rezultat al retragerii trupelor occidentale. Discuţiile s-au concentrat pe teme de securitate, combaterea terorismului şi drepturile omului, a transmis Departamentul de Stat de la Washington.

Acestea au fost primele negocieri dintre Washington şi regimul taliban de când organizaţia islamistă a preluat cu forţa puterea în Afganistan în august, ca rezultat al retragerii trupelor occidentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici