Oficialii de la Washington recomandă evitarea călătoriilor în China, în contextul epidemiei de coronavirus

Departamentul de Stat de la Washington a emis luni o avertizare de călătorie şi mai fermă pentru provincia Hubei, epicentrul epidemiei cu noul coronavirus, recomandându-le cetăţenilor americani să evite orice vizită în zonă.

273 afișări
Imaginea articolului Oficialii de la Washington recomandă evitarea călătoriilor în China, în contextul epidemiei de coronavirus

Sursa: Profimedia Images

Administraţia Statelor Unite a recomandat cetăţenilor americanilor să evite deplasarea în China, dacă este posibil, ca urmare a epidemiei cu un nou coronavirus, care a ucis deja peste 80 de persoane.

Este pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei cu coronavirus când SUA emit o recomandare atât de drastică.

Anterior, Washingtonul i-a sfătuit pe cetăţenii americani să fie prudenţi atunci când călătoresc în China. La sfârşitul săptămânii trecute, Departamentul de Stat şi-a revizuit instrucţiunile pentru prima dată de la apariţia acestui nou coronavirus, avertizând în legătură cu pericolul reprezentant de această epidemie, dar abia luni a recomandat evitarea călătoriilor în zonă.

Autorităţile SUA subliniază că au o capacitate redusă de a furniza servicii de urgenţă resortisanţilor americani din provincia Hubei, după ce personalul consular american din Wuhan a fost evacuat.

În cazul în care o călătorie în China nu poate fi amânată, Departamentul de Stat recomandă "evitarea contactului cu persoanele bolnave", "evitarea animalelor" şi "produse de origine animală, cum ar fi carnea crudă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici