Oficialii din Coreea de Nord "vor fi pedepsiţi sever" după ce taifunul Maysak a cauzat „zeci de victime”

  • Coreea de Nord a promis pedepse dure pentru oficialii locali care nu au reuşit să îi protejeze pe locuitori de taifunul care a provocat un „incident grav” cu zeci de victime, a informat ziarul partidului.
  • Taifunul Maysak a adus ploi abundente în toată ţara la începutul acestei săptămâni, relatează The Guardian.
  • Ziarul oficial, Rodong Sinmun, a raportat că liderii partidului au decis să îi pedepsească pe oficialii „iresponsabili” din provincia Kangwon pentru că au provocat „un incident grav care implică zeci de victime”.
  • Raportul nu a precizat câte persoane au fost rănite, dispărute sau decedate.
6149 afișări
Imaginea articolului Oficialii din Coreea de Nord "vor fi pedepsiţi sever" după ce taifunul Maysak a cauzat „zeci de victime”

Oficialii din Coreea de Nord "vor fi pedepsiţi sever" după ce taifunul a cauzat „zeci de victime”

Oficialii nu au reuşit „să organizeze imediat un proiect pentru identificarea temeinică a proprietăţilor expuse riscului şi evacuarea tuturor locuitorilor”, în ciuda faptului că li s-a ordonat să facă acest lucru de Partidul Muncitorilor din Coreea de Nord, condus de liderul Kim Jong Un, se arată în publicaţie.

„S-a luat decizia de a impune pedepse severe.”

Maysak a lovit şi Coreea de Sud, ucigând cel puţin două persoane. Peste 2.200 de persoane au fost evacuate temporar din sudul oraşului Busan.

Dezastrele naturale tind să aibă un impact mai mare în nord datorită infrastructurii slabe.

Pedepsirea oficialităţilor locale este o „modalitate prin care conducerea nord-coreeană evită să îşi asume vina” pentru victime, a spus Ahn Chan-il, un desertor devenit cercetător în Seul.

„Ei trimit un mesaj potrivit căruia Kim Jong Un nu face niciodată nimic rău, dar daunele apar doar pentru că cei care lucrează pentru el nu respectă ordinele sale”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici