Oficialii ucraineni spun că ruşii din Mariupol curăţă acum zonele pe care le-au bombardat

Oficialii ucraineni spun că ruşii din Mariupol curăţă acum zonele pe care le-au bombardat. Consilierul primarului spune că ruşii îndepărtează molozul din spitalul nr. 3, puternic bombardat în martie.

5338 afișări
Imaginea articolului Oficialii ucraineni spun că ruşii din Mariupol curăţă acum zonele pe care le-au bombardat

Oficialii ucraineni spun că ruşii din Mariupol curăţă acum zonele pe care le-au bombardat

„Forţele de ocupaţie" ruseşti se mişcă rapid pentru a îndepărta resturile din zonele pe care le-au bombardat în timpul ofensivei de câteva săptămâni împotriva Mariupol, potrivit oficialilor ucraineni.

Petro Andriuşcenko, un consilier al primarului oraşului, a declarat că ruşii au început „să îndepărteze resturile" din spitalul nr. 3, care a fost puternic bombardat în martie. În imaginile video de după bombardament se vedeau femei gravide în stare gravă fiind scoase din spital. Cel puţin una a murit ulterior.

„Acum, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă <curăţă> rapid acolo", a declarat Andriuşejnko: „În mod surprinzător, planul de curăţare a molozului coincide cu locurile cu cele mai mari distrugeri... teatrul de teatru, bulevardul Myru, iar acum, dintr-o dată, este vorba de spital", conform CNN.

Consilierul a declarat că ruşii încearcă, de asemenea, să cureţe şi să redeschidă portul, dar o navă scufundată încă blochează intrarea în noul port.

Ca şi alţi oficiali ucraineni, Andriuşcenko nu se află în Mariupol, dar spune că primeşte informaţii şi înregistrări video de la locuitori.

El a declarat că multe subsoluri sunt încă inundate în oraş din cauza deteriorării conductelor de apă, iar apa potabilă este în mare parte inaccesibilă.

La sfârşitul săptămânii, Andriushchenko a postat o înregistrare video cu o coadă lungă de oameni care aşteptau apă de la cisterne. „Există cozi uriaşe la punctele de îmbuteliere, dar nu este suficientă apă pentru toată lumea", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mariupol,
ruşi,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici