Ofiţer din cadrul serviciului rus de informaţii externe, găsit mort la Moscova

Un ofiţer din cadrul SVR, serviciul rus de informaţii externe, a fost găsit mort, duminică dimineaţa, la baza imobilului în care locuia, la Moscova, după ce, aparent, a căzut de la fereastră, a anunţat luni agenţia RIA Novosti, citând o sursă din cadrul serviciului.

77 afișări
Imaginea articolului Ofiţer din cadrul serviciului rus de informaţii externe, găsit mort la Moscova

Ofiţer din cadrul serviciului rus de informaţii externe, găsit mort la Moscova (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cadavrul colonelului Ghenadi Ambarnov a fost găsit duminică dimineaţa, la baza imobilului său, pe strada Vilnius, în sud-vestul Moscovei, potrivit acestei surse.

Potrivit primelor constatări, cadavrul prezintă urmele unei căderi de la mare înălţime, a precizat RIA Novosti.

"Ambarnov locuia, într-adevăr, pe strada Vilnius, la numărul 17. Potrivit informaţiilor noastre, este vorba despre un accident", a declarat sursa citată de agenţie. "O anchetă internă este în curs", a continuat aceasta.

SVR, rezultat din scindarea KGB, după prăbuşirea regimului sovietic, în 1991 (FSB, serviciul federal de securitate asigurând securitatea internă), condus de fostul premier Mihail Fradkov, a înregistrat, în 2010, un eşec răsunător.

Zece "agenţi inactivi" ruşi, dintre care majoritatea trăiau de mai mulţi ani în Statele Unite sub nume false, au fost demascaţi, în iunie, şi expulzaţi către Rusia, în cadrul unui schimb de deţinuţi, demn de Războiul Rece.

Rusia a recunoscut, ulterior, că aceştia au fost trădaţi de un transfug din cadrul SVR, plecat în Statele Unite.

Premierul rus, Vladimir Putin, fost agent în cadrul serviciului de informaţii externe în perioada sovietică, a declarat, în decembrie, că vinovatul în acest caz îşi va regreta de "o mie de ori" trădarea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici