Ofiţeri din cadrul coaliţiei anti-SI s-au reunit în Statele Unite pentru a-şi defini strategia

Ofiţeri din peste 30 de ţări din cadrul coaliţiei conduse de Statele Unite împotriva grupării Stat Islamic (SI) s-au reunit miercuri la o bază americană din Florida, unde pe parcursul a zece zile vor încerca să definească o strategie împotriva jihadiştilor.

103 afișări
Imaginea articolului Ofiţeri din cadrul coaliţiei anti-SI s-au reunit în Statele Unite pentru a-şi defini strategia

Ofiţeri din cadrul coaliţiei anti-SI s-au reunit în Statele Unite pentru a-şi defini strategia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei 200 de ofiţeri responsabili de operaţiuni s-au reunit la baza aeriană MacDill din Tampa, în Florida (sud-est), cartierul general al Comandamentului american însărcinat cu Orientul Mijlociu şi Asia Centrală (CENCTOM), care supervizează campania de atacuri aeriene efectuată în Irak şi în Siria împotriva SI, a anunţat armata americană.

"Această conferinţă reprezintă o ocazie pentru partenerii din cadrul coaliţiei de a-şi consolida relaţiile, dar şi de a dezvolta şi de a îmbunătăţi campania militară care vizează slăbirea şi învingerea SI", a precizat CENTCOM într-un comunicat.

În urmă cu o lună, o reuniune la un eşalon superior, regrupând oficiali militari de cel mai înalt rang şi şefi de Stat Major ai ţărilor din cadrul coaliţiei, a avut loc pentru prima dată la baza aeriană Andrews (Maryland, est), în apropiere de capitala Washington, în contextul existenţei unor îndoieli asupra strategiei necesare de urmat împotriva jihadiştilor, care câştigau teren pe atunci.

Noua reuniune care s-a deschis miercuri este o altă "etapă majoră", a subliniat CENTCOM.

"Cei 200 de participanţi reprezintă vasta coaliţie care s-a constituit şi care este cheia succesului campaniei noastre pentru a învinge SI", a dat asigurări generalul Lloyd Austin, şeful CENTCOM, citat în comunicat.

Această reuniune intervine după peste trei luni de la lansarea primelor atacuri aeriene americane în Irak împotriva SI. În total, peste 800 de atacuri aeriene au fost efectuate în Irak şi în Siria, majoritatea de Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici