Olaf Scholz: Garanţiile de securitate pentru Ucraina trebuie să difere de cele ale statelor NATO

Garanţiile de securitate pentru Ucraina trebuie să fie diferite de cele pe care le au naţiunile din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, a declarat, joi, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, cu ocazia summitului Comunităţii Politice Europene.

291 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz: Garanţiile de securitate pentru Ucraina trebuie să difere de cele ale statelor NATO

"Ţinând cont de actuala situaţie, nu se pune problema admiterii unui nou stat membru. Trebuie să ne concentrăm cu toţii pe modul în care fiecare ţară poate susţine Ucraina", a afirmat Olaf Scholz, potrivit agenţiei Reuters, la finalul summitului Comunităţii Politice Europene, desfăşurat în Republica Moldova.

Întrebat despre garanţiile de securitate pe care Ucraina le solicită din partea NATO, Scholz a precizat: "Trebuie să fie concepute astfel încât să ofere Ucrainei securitatea de care are nevoie pentru a fi ferită de pericolul unui atac şi, în acelaşi timp, trebuie să stabilizeze Ucraina".

Cu ocazia reuniunii, preşedintele Vododimir Zelenski a insistat că Ucraina trebuie să devină membră NATO, cerând o decizie clară cu ocazia summitului de la Vilnius, Lituania.

Anterior, ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a prezentat poziţia Guvernului de la Berlin, care nu este de acord cu aderarea rapidă a Ucrainei la NATO. "Este valabilă politica porţilor deschise, aşa cum NATO a transmis clar. Dar la fel de clar este că nu putem vorbi despre aderarea unei ţări în cursul unui război", a subliniat Baerbock cu ocazia reuniunii miniştrilor de Externe din ţările NATO, desfăşurată în Norvegia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici