Olanda a retras mii de măşti de protecţie importate recent din China

  • Olanda a retras mii de măşti de protecţie importate recent din China
  • Autorităţile au descoperit că filtrele acestora sunt neconforme
  • Olanda a anunţat până acum 9.800 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 632 de decese
9673 afișări
Imaginea articolului Olanda a retras mii de măşti de protecţie importate recent din China

Olanda a retras mii de măşti de protecţie importate recent din China

Autorităţile olandeze au retras mii de măşti de protecţie importate din China, după ce au descoperit că acestea sunt ineficiente, a anunţat Ministerul olandez al Sănătăţii, informează Euronews.

Statul olandez a recepţionat pe 21 martie 1,3 milioane de măşti de protecţie şi a distribuit o parte dintre ele către spitalele care se ocupă de tratarea pacienţilor cu Covid-19. Ministerul Sănătăţii a fost informat, în urma unor verificări, că „transportul nu respectă standardele de calitate”.

În urma controlului de calitate s-a ajuns la concluzia că, deşi măştile au certificare KN95, ceea ce înseamnă că ar trebui să filtreze cel puţin 95% dintre particule, filtrele acestora sunt neconforme.

„Un al doilea test a arătat şi el că măştile nu respectă normele de calitate. Aşa că am decis să nu utilizăm acest lot”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unor surse, citate de NOS, este vorba despre un lot de aproximativ 600.000 de măşti de protecţie.

Olanda a anunţat până acum 9.800 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 632 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici