Olanda întârzie până în 2012 aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Guvernul olandez se va pronunţa în 2012 în privinţa cererilor de aderare a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, după o perioadă de probă pentru cele două ţări, a anunţat joi ministrul pentru Imigraţie, Gerd Leers.

1200 afișări
Imaginea articolului Olanda întârzie până în 2012 aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Olanda întârzie până în 2012 aderarea României şi Bulgariei la Schengen

"Este încă prea devreme pentru a lua o decizie şi va dura fără îndoială până vom fi în măsură să facem acest lucru", a declarat el, la o zi de la votul Parlamentului European în favoarea aderării celor două ţări, membre UE din 2007.

Pentru integrarea unor noi membri, este necesară unanimitatea celor 26 de state membre ale spaţiului Schengen.

Trei ţări din cadrul UE, Marea Britanie, Irlanda şi Ciprul, nu se află în acest spaţiu, la care au aderat în schimb Elveţia, Norvegia, Islanda şi Lichtenstein, care nu sunt membre ale Uniunii Europene.

"Le cerem noilor ţări să controleze efectiv frontierele noastre comune şi este imperativ ca reformele judiciare din România şi Bulgaria să fie efective şi ireversibile", a insistat ministrul olandez.

Guvernele ţărilor membre ale spaţiului Schengen aşteaptă publicarea, în iulie, a raportului Comisiei Europene privind reformele justiţiei şi corupţiei din cele două ţări.

"Vom analiza cu atenţie acest raport", a declarat Leers, după care a subliniat că decizia Guvernului său va dura "un pic de timp". Perioada de probă ar trebui să dureze până la viitorul raport al Comisiei, prevăzut în 2012, a precizat o sursă olandeză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici