Olanda îşi închide ambasada la Damasc

Guvernul olandez a închis ambasada Olandei la Damasc "din cauza degradării condiţiilor de securitate de la faţa locului şi pentru a transmite un semnal politic Siriei", a anunţat miercuri ministerul Afacerilor Externe.

119 afișări
Imaginea articolului Olanda îşi închide ambasada la Damasc

Olanda îşi închide ambasada la Damasc (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Ministrul Rosenthal (Afaceri Externe) a închis ambasada Olandei la Damasc din cauza degradării condiţiilor de securitate şi pentru a transmite un semnal politic Siriei", a declarat ministerul într-un comunicat.

"Această măsură demonstrează repulsia pe care o simţim faţă de violenţele atroce ale guvernului sirian", subliniază ministrul Uri Rosenthal citat de comunicat.

Acest anunţ vine în urma unei întâlniri miercuri a ministrului cu opozanţii sirieni la Haga, precizează comunicatul.

Olanda va susţine în continuare opoziţia din Siria cu ajutoare financiare şi materiale, mai ales prin ajutorul tehnic pentru accesul la Internet, conform aceleiaşi surse.

Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite şi-au închis deja reprezentanţele diplomatice la Damasc.

Violenţele s-au soldat cu peste 8.500 de morţi de la începutul, în martie 2011, a unei revolte populare reprimată puternic de Damasc, conform Observatorului sirian al drepturilor omului (OSDO).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici