Olanda va reanaliza posibilitatea aderării României şi Bulgariei la Schengen în 2013

Olanda va aştepta raportul suplimentar MCV privind situaţia din România înainte de a reanaliza, în 2013, posibilitatea integrării României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen, anunţă Guvernul olandez.

1088 afișări
Imaginea articolului Olanda va reanaliza posibilitatea aderării României şi Bulgariei la Schengen în 2013

Olanda va reanaliza posibilitatea aderării României şi Bulgariei la Schengen în 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui document trimis de Guvernul olandez Parlamentului, întrucât raportul suplimentar al Comisiei Europene privind situaţia din România va fi prezentat la sfârşitul anului, dezbaterea privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen va fi amânată până în 2013, conform site-ului bulgar Novinite.com.

Guvernul olandez consideră că România şi Bulgaria încă nu îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen, precizează surse citate de Postul public de radio bulgar (BNR). Olanda apreciază că cele două state au înregistrat progrese semnificative la anumite capitole din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, însă nu îndeplinesc toate criteriile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici