Olanda vrea ca România să intensifice reformele în justiţie şi să combată corupţia

Ministrul olandez de Externe Maxime Verhagen i-a transmis omologului român Cristian Diaconescu că Olanda doreşte ca România să îşi intensifice eforturile pentru reformarea sistemului judiciar şi combaterea corupţiei, informează site-ul Ministerului olandez de Externe.

22 afișări
Imaginea articolului Olanda vrea ca România să intensifice reformele în justiţie şi să combată corupţia

Olanda vrea ca România să intensifice reformele în justiţie şi să combată corupţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt mulţumit că omologul meu ne-a asigurat că acesta este şi interesul românilor. Este nevoie de mai multă voinţă politică la toate nivelurile în România pentru a înregistra progrese pe aceste fronturi", a declarat Maxime Verhagen după întâlnirea cu Cristian Diaconescu.

Potrivit site-ului, secretarul de stat olandez pentru Afaceri Europene Frans Timmermans a arătat disponibilitatea Olandei de a oferi asistenţă pentru îmbunătăţirea sistemului judiciar din România. Timmermans a evidenţiat importanţa unor acţiuni clare pentru corectarea problemelor semnalate în cel mai recent raport al Comisiei Europene.

"S-au înregistrat progrese, dar trebuie să avansăm mai rapid, de dragul credibilităţii UE, şi, mai presus de toate, pentru că este important ca românii să poată beneficia de toate beneficiile cetăţeniei UE", a explicat Timmermans.

Întâlnirea oficialilor olandezi cu Cristian Diaconescu s-a referit şi la relaţiile Europei cu ţările riverane Mării Negre şi cu statele de la frontiera estică a UE, precum şi la problemele socio-economice ale romilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici