Atacul de lângă Paris. Omagii pentru profesorul decapitat, după ce le-a arătat elevilor caricaturi cu Mahomed

  • Mulţimile se adună la Paris pentru a aduce un omagiu profesorului ucis
  • Samuel Paty a fost ucis pentru că a arătat elevilor săi caricaturile cu profetul Mahomed
  • Agresorul a fost împuşcat de poliţişti
1234 afișări

Mii de oameni s-au adunat la Paris şi au cântat imnul, în semn de omagiu pentru profesorul decapitat.

Adunarea a avut loc la câteva ore după ce preşedintele american Donald Trump a trimis Franţei un mesaj de solidaritate.

Samuel Paty, profesor de istorie şi geografie, a fost ucis vineri. Motivul? A îndrăznit să le arate elevilor săi caricaturile cu profetul Mahomed apărute în publicaţia satirică Charlie Hebdo.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a caracterizat incidentul ca pe un „atac terorist islamist”. Agresorul a fost împuşcat de poliţişti. Alte 11 persoane au fost reţinute, printre care părinţii, fratele şi bunicul atacatorului.

„La trei săptămâni după un atac cu cuţitul la Paris, suntem din nou loviţi de un dement care vrea să ne divizeze. Nici nu se pune problema sa cedăm. Suntem aici ca să arătăm că nu ne este frică”, spune unul dintre cei care i-au adus omagii profesorului.

„Ne petrecem timpul ca să educăm şi să promovăm valorile Republicii, mai ales libertatea pentru care luptam zi de zi, mai ales pentru copiii noştri, simţul critic, şi azi ar vrea să ne reducă la tăcere. Este imposibil!”, adaugă o femeie din Paris.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici