OMS: America de Sud, noul epicentru COVID. Africa ajunge la 100.000 de cazuri

America de Sud a devenit noul epicentru al pandemiei de COVID-19, Brazilia fiind cel mai puternic afectată, în timp ce cazurile sunt în creştere în unele ţări africane, care până acum au avut un număr relativ redus de decese, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit Reuters.

748 afișări
Imaginea articolului OMS: America de Sud, noul epicentru COVID. Africa ajunge la 100.000 de cazuri

OMS: America de Sud, noul epicentru COVID. Africa ajunge la 100.000 de cazuri

„Astăzi pandemia COVID-19 a atins un punct de reper în Africa, cu peste 100.000 de cazuri confirmate. Virusul s-a răspândit acum în toate ţările de pe continent de când a fost confirmat primul caz în regiune în urmă cu 14 săptămâni ”, a transmis OMS într-un comunicat, menţionând că au existat 3.100 de decese confirmate pe continentul african.

Dr. Matshidiso Moeti, director regional OMS pentru Africa, originar din Botswana, a declarat: „Deocamdată, COVID-19 a avut o debarcare uşoară în Africa, iar pe continent a fost scutit de numărul mare de decese care au devastat alte regiuni ale lumii."

OMS a spus că aproximativ jumătate din ţările africane se confruntă cu o transmitere comunitară a virusului.

Situaţia din America de Sud este mai gravă. Dr. Mike Ryan, principalul expert în domeniul urgenţelor OMS, a declarat într-o conferinţă de presă: „Într-un anumit sens, America de Sud a devenit noul epicentru al bolii.”

Brazilia este „cea mai afectată”, iar autorităţile de acolo au aprobat utilizarea hidroxiclorochinei, folosite pentru tratarea malariei, pentru COVID-19, a spus el.

El a reiterat că dovezile clinice nu susţin utilizarea pe scară largă a medicamentului împotriva bolii, având în vedere riscurile acesteia.

Nouă ţări africane au înregistrat creşteri de 50% în cazuri în ultima săptămână, în timp ce altele au înregistrat o scădere sau au rate stabile, a spus Ryan.

Rata scăzută a mortalităţii se poate datora faptului că jumătate din populaţia continentului african este de 18 ani sau mai tânără, a spus el, dar este îngrijorat că boala se va răspândi pe un continent cu „lacune semnificative” în serviciile de terapie intensivă, oxigen medicinal şi ventilaţie.

 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici