OMS, avertisment pentru Europa: „Ameninţarea Covid rămâne prezentă. Orice ţară se poate afla în situaţia Indiei”

  • OMS a avertizat Europa cu privire la relaxarea restricţiilor anti-Covid.
  • Varianta indiană, B 1.617, a fost detectată în 17 ţări, inclusiv în mai multe din Europa.
  • Oficial OMS: „Virusul are încă potenţialul de a provoca efecte devastatoare.”
442 afișări
Imaginea articolului OMS, avertisment pentru Europa: „Ameninţarea Covid rămâne prezentă. Orice ţară se poate afla în situaţia Indiei”

OMS, avertisment pentru Europa: „Ameninţarea Covid rămâne prezentă. Orice ţară se poate afla în situaţia Indiei”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat joi Europa cu privire la relaxarea restricţiilor anti-Covid, spunând că „situaţia din India se poate întâmpla oriunde,” notează Le Figaro.
 
Criza majoră prin care trece India îşi poate avea originea în aşa-numita variantă indiană a coronavirusului, dar şi în anumite comportamente, cum ar fi nerespectarea restricţiilor, a subliniat OMS. 
 
Este încă o provocare imensă în ţările în care măsurile de protecţie personală sunt relaxate, unde există adunări în masă, unde există variante mai contagioase şi unde acoperirea vaccinării este încă scăzută. Toate acestea pot provoca o furtună perfectă pentru sistemele de sănătate din orice ţară,” a avertizat directorul regional al OMS pentru Europa, dr. Hans Kluge. 
 
Hans Kluge a reamintit celor aproximativ 50 de ţări din regiune că „măsurile individuale şi colective de sănătate publică şi măsurile sociale rămân factori decisivi pentru a combate pandemia,” într-un moment în care numărul de cazuri noi în Europa scade „semnificativ pentru prima dată în două luni." 
 
Varianta indiană, B 1.617, a fost detectată în 17 ţări, inclusiv în mai multe din Europa.
 
Au trecut 462 de zile de când au fost raportate primele cazuri Covid-19. Pe baza numărului de cazuri confirmate, 5,5% din întreaga populaţie europeană a avut până acum Covid-19, în timp ce 7% a fost imunizată complet,” a adăugat dr. Hans Kluge. 
 
Cu toate acestea, ratele de infectare în întreaga regiune rămân extrem de ridicate.
 
Virusul are încă potenţialul de a provoca efecte devastatoare, a mai spus acesta, menţionând că aproape jumătate din toate cazurile raportate în Europa de la începutul pandemiei s-au înregistrat în primele patru luni ale acestui an.
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici