OMS avertizează că nicio ţară nu poate „pretinde” că pandemia COVID-19 s-a încheiat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că nici o ţară nu se poate „preface” că s-a încheiat pandemia COVID-19, şi spune că o relaxare a restricţiilor prea devreme ar fi dezastruoasă.

948 afișări
Imaginea articolului OMS avertizează că nicio ţară nu poate „pretinde” că pandemia COVID-19 s-a încheiat

OMS avertizează că nicio ţară nu poate „pretinde” că pandemia COVID-19 s-a încheiat

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ţările trebuie să aibă „control” asupra virusului înainte de a încerca să repornească economiile.

"Cu cât ţările au mai mult control asupra virusului, cu atât mai repede se pot deschide", a spus Tedros, citat de AP.

„Nicio ţară nu poate pretinde că s-a încheiat pandemia. Realitatea este că acest virus se răspândeşte uşor. Deschiderea fără control este o reţetă pentru dezastru.

Vrem să vedem copiii că se întorc la şcoală şi oameni care se întorc la locul de muncă, dar vrem să facem asta în siguranţă”, a transmis Tedros.

"Dacă ţările sunt serioase în ceea ce priveşte deschiderea, atunci trebuie să fie serioase şi în ceea ce priveşte suprimarea transmisiei şi salvarea vieţilor", a spus el. "Acest lucru poate părea un echilibru imposibil, dar nu este. Se poate face şi s-a făcut", a conchis şeful OMS.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
oms,
pandemie,
virus

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici