OMS condamnă agresiunea Rusiei în Ucraina printr-un vot rar

OMS condamnă agresiunea Rusiei în Ucraina printr-un vot rar, respingând contraproiectul Moscovei.

1089 afișări
Imaginea articolului OMS condamnă agresiunea Rusiei în Ucraina printr-un vot rar

OMS condamnă agresiunea Rusiei în Ucraina printr-un vot rar

Adunarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a adoptat joi o moţiune care condamnă criza sanitară regională declanşată de invazia Rusiei în Ucraina şi a respins o rezoluţie rivală a Moscovei, care nu menţiona rolul său în criză.

Propunerea iniţială, înaintată de Statele Unite şi alte aproximativ 50 de state, a condamnat acţiunile Rusiei, dar nu s-a oprit la suspendarea imediată a drepturilor sale de vot în cadrul agenţiei de sănătate a ONU, aşa cum unii au cerut anterior.

Ambele rezoluţii au exprimat „îngrijorarea gravă cu privire la urgenţa sanitară în curs de desfăşurare în Ucraina şi în jurul acesteia", însă doar propunerea Occidentului afirma că urgenţa este „declanşată de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei", potrivit Reuters.

Ambasadorul Ucrainei la Naţiunile Unite la Geneva, Evgheniia Filipenko, a numit contrapropunerea Rusiei o „realitate alternativă sucită".

„Federaţia Rusă a eşuat în încercarea sa cinică de a înşela acest forum", a spus ea despre rezultat.

Adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU la Geneva, Alexander Alimov, a calificat propunerea occidentală drept "politizată, unilaterală şi părtinitoare" faţă de propria sa propunere "constructivă". "Manipularea OMS nu este acceptabilă", a spus el despre rezultat.

China a sprijinit Moscova în cele două voturi, trimisul său Yang Zhilun afirmând că OMS este forumul nepotrivit pentru a discuta problemele de sănătate ale Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
oms,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici