OMS, de Ziua Mondială a Pacientului, recomandă utilizarea corectă a medicamentelor

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat data de 17 septembrie Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului, cu scopul de a fi dezvoltate politici şi practici privind siguranţa pacienţilor în lume, iar anul acesta tema este utilizarea sigură a medicamentelor.

137 afișări
Imaginea articolului OMS, de Ziua Mondială a Pacientului, recomandă utilizarea corectă a medicamentelor

OMS, de Ziua Mondială a Pacientului, recomandă utilizarea corectă a medicamentelor

Anul acesta, tema stabilită de OMS pentru Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului este reprezentată de utilizarea sigură a medicamentelor.

Ministerul Sănătăţii îndeamnă pacienţii şi aparţinătorii acestora să se informeze cu privire la modul de utilizare corecta a medicamentelor şi să conştientizeze importanţa achiziţionării acestor produse numai din surse autorizate.

„Atragem atenţia asupra achiziţionării medicamentelor online, din surse neautorizate, care creşte riscul de a intra în posesia unor produse falsificate. Aceste produse neautorizate ar putea să nu fie evaluate corespunzător din punct de vedere al calităţii, siguranţei şi eficacităţii, în conformitate cu prevederile legale în vigoare de la nivelul Uniunii Europene. Utilizarea eronată a medicaţiei afectează milioane de pacienţi în întreaga lume, iar costurile cauzate de neglijarea siguranţei pacientului reprezintă o povară pentru toate sistemele de sănătate”, transmite, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit OMS, este important să se acorde atenţie atât locului de unde achiziţionăm medicamentele, cât şi modului in care sunt administrate, potrivit indicaţiilor medicului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici