OMS: Epidemia de Ebola a provocat moartea a 4.555 de persoane

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a 4.555 de persoane din 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

583 afișări
Imaginea articolului OMS: Epidemia de Ebola a provocat moartea a 4.555 de persoane

OMS: Epidemia de Ebola a provocat moartea a 4.555 de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Precedentul bilanţ oficial al OMS, publicat miercuri, anunţa 4.493 de morţi din 8.997 de cazuri înregistrate.

OMS a decis să divizeze în două ţările afectate de epidemie.

Un prim grup este alcătuit din cele mai afectate trei ţări (Liberia, Sierrra Leone şi Guineea), în timp ce din cel de al doilea grup fac parte Nigeria, Senegal, Statele Unite şi Spania.

Liberia este ţara cea mai afectată de epidemie, cu 4.262 de cazuri şi 2.484 de decese înregistrate până la 13 octombrie.

La 14 octombrie, existau 3.410 cazuri şi 1.200 de morţi înregistraţi în Sierra Leone şi 862 de morţi din 1.519 cazuri în Guineea, ţara de unde s-a propagat epidemia.

Acest nou bilanţ este publicat în timp ce Senegalul nu mai este considerat, de vineri, ca fiind afectat de epidemia de Ebola.

Singurul caz din această ţară a fost confirmat pe 29 august, dar analizele efectuate au arătat, pe 5 septembrie, că pacientul nu purta virusul, fapt ce însemna că s-a vindecat.

Potrivit OMS, se poate spune că nu mai există vreun risc de transmitere a Ebola într-o ţară la "42 de zile după ultimul caz înregistrat".

OMS ar putea declara luni, 20 octombrie, sfârşitul epidemiei de Ebola în Nigeria, unde 20 de cazuri, dintre care opt mortale, au fost înregistrate.

O epidemie de Ebola afectează şi o regiune izolată din nord-vestul Republicii Democrate Congo (RDC), distinctă de cea din Africa de Vest. Epidemia din RDC a provocat moartea a 49 de persoane din 68 de cazuri înregistrate, potrivit unui bilanţ din 9 octombrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici