OMS: Epidemia de holeră din Haiti va dura mai mulţi ani - VIDEO

Epidemia de holeră din Haiti va dura mai mulţi ani înainte de a fi eradicată, a avertizat luni, la Washington, un reprezentant al Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii (OPS), filială regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

50 afișări
Imaginea articolului OMS: Epidemia de holeră din Haiti va dura mai mulţi ani - VIDEO

OMS: Epidemia de holeră din Haiti va dura mai mulţi ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din moment ce holera s-a stabilit solid în Haiti, este clar pentru noi că nu va dispărea mai devreme de câţiva ani", a declarat presei directorul adjunct al OPS, Jon Andrus.

"Progresiunea rapidă a numărului de cazuri se va reduce, dar vor exista probabil noi cazuri pe viitor, acum că bacteria s-a instalat în mediu", a adăugat el.

Autorităţile sanitare şi asociaţiile de ajutorare trebuie, "prin urmare, să se organizeze, să mobilizeze mijloace şi să-şi dezvolte capacităţile de reacţie în acest sens, pentru a-i ajuta pe haitieni", a precizat Andrus.

Epidemia de holeră din Haiti părea să continue luni, cu o creştere a numărului de decese, însă Naţiunile Unite au precizat că se tem de o criză sanitară de amploare naţională, care ar îmbolnăvi zeci de mii de persoane.

Epidemia a provocat moartea a 259 de persoane, alte 3.342 fiind spitalizate, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul general al Ministerului Sănătăţii Publice, Gabriel Thimote.

Numărul morţilor este cu şase mai mare decât bilanţul comunicat duminică (253 de morţi şi 3.115 spitalizări), care era la rândul lui în creştere cu 30 faţă de sâmbătă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici