OMS: Numărul deceselor cauzate de gripa A H1N1 depăşeşte pragul de 6.000

Numărul victimelor provocate de gripa A H1N1 a depăşit pragul de 6.000 de la apariţia în urmă cu şapte luni a noului virus, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat vineri.

62 afișări
Imaginea articolului OMS: Numărul deceselor cauzate de gripa A H1N1 depăşeşte pragul de 6.000

OMS: Numărul deceselor cauzate de gripa A H1N1 depăşeşte pragul de 6.000 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul deceselor este de "cel puţin 6.071" la 1 noiembrie în 199 de ţări şi teritorii din lume, potrivit OMS. Precedentul bilanţ, ce datează de la 30 octombrie, a relevat o creştere cu 14 la sută a numărului morţilor într-o săptămână, fiind de "cel puţin 5.700 de decese".

"O transmitere intensă şi persistentă a gripei este constatată în America de Nord, fără să existe informaţii că a fost atins un prag critic", anunţă OMS.

Continentul american, unde au fost depistate primele persoane contaminate cu noul virus pandemic în primăvară, înregistrează cel mai mare număr de victime, cu 4.399 de decese confirmate.

Regiunea Asia-Pacific a înregistrat 1.159 de morţi, faţă de "cel puţin 300" în Europa.

OMS a făcut apel joi să fie luate în continuare măsuri împotriva virusului, care rămâne "îngrijorător".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici