OMS reanalizează astăzi dacă va declara stare de urgenţă la nivel global / Virusul s-a răspândit în toate regiunile din China şi a făcut 170 de morţi

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se reuneşte joi pentru a determina dacă este necesar să declare stare de urgenţă la nivel global din cauza răspândirii rapide a noului tip de coronavirus, relatează Reuters. Virusul s-a răspândit în toate regiunile din China şi a făcut 170 de morţi.

4365 afișări
Imaginea articolului OMS reanalizează astăzi dacă va declara stare de urgenţă la nivel global / Virusul s-a răspândit în toate regiunile din China şi a făcut 170 de morţi

OMS reanalizează astăzi dacă va declara stare de urgenţă la nivel global / Virusul s-a răspândit în toate regiunile din China şi a făcut 170 de morţi. Sursă foto: Profimedia

Directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că grupul regretă că s-a referit la riscul noului tip de coronavirus ca fiind unul "moderat" săptămâna trecută.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat joi dimineaţă că 170 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 7.711.

Pe lângă cele 7.711 de cazuri confirmate mai există şi alte 12.167 posibile cazuri, au precizat autorităţile chineze.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piaţă în care se vindeau fructe de mare din centrul oraşului Wuhan, care vindea ilegal peşte şi apoi s-a extins în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai, precum şi în alte ţări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franţa şi Canada.

Perioada de incubaţie a noului coronavirus din China este de aproximativ 5 zile - studiu

Perioada de incubaţie a noului coronavirus apărut în China, respectiv de la expunere la apariţia simptomelor bolii, este, în medie, de 5,2 zile, dar variază mult de la un pacient la altul, arată unul dintre studiile cele mai ample privind această epidemie, potrivit medicalxpress.com.

Deşi au recunoscut că estimarea este "imprecisă", cercetătorii chinezi care au realizat acest studiu, publicat în New England Journal of Medicine, au spus că îşi bazează concluziile pe observaţiile medicale făcute pe parcursul a 14 zile în cazul persoanelor expuse la virus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii informa, luni, că perioada de incubaţie variază de la două la zece zile în cazul acestei infecţii cu coronavirus, care are drept simptome febra, tusea şi problemele respiratorii.

Cercetătorii au studiat primii 425 de pacienţi diagnosticaţi cu acest virus pentru a stabili alte două caracteristici fundamentale ale epidemiei. De la prima manifestare, în Wuhan, în decembrie, numărul pacienţilor s-a dublat la fiecare 7,4 zile.

De asemenea, cercetătorii estimează că fiecare pacient a infectat, în medie, 2,2 persoane.

Cifra nu prezice cât de mare va fi epidemia, dar este utilă, cercetătorii fiind de părere că este una mică, apropiată de cea a unui sezon de gripă (1,3) şi comparabilă cu cea din timpul epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS), din 2002-2003 (3).

Cercetătorii au mai descoperit că transmiterea de la om la om s-a făcut încă de la mijlocul lunii decembrie 2019.

Concluziile noului studiu sunt similare cu cele ale unuia realizat de o echipă de cercetători din Olanda, care a descoperit că perioada de incubaţie este de 5,8 zile, cu mari variaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici