OMS recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca

  • OMS recomandă în continuare vaccinarea cu serul AstraZeneca
  • Oficialii OMS au subliniat faptul că nu există dovezi clare împotriva serului
  • Agenţia medicamentelor din UK: cheagurile pot apărea în mod natural
264 afișări
Imaginea articolului OMS recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca

OMS recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca

OMS defilează în continuare cu AstraZeneca, deşi tot mai multe ţări decid să suspende vaccinarea cu serul britanic.

„În acest moment, recomandarea este că riscul (n.r. la care ne supunem) dacă nu vaccinam folosind serurile AstraZeneca sau alte vaccinuri, depăşeşte riscul infecţiei COVID, despre care ştim că are un impact semnificativ asupra persoanelor cu boli severe, spitalizare şi moarte", spune Mariangela Simao, asistentă-director OMS.

Oficialii organizaţiei au vorbit şi despre cazurile de coagulare a sângelui, de care au suferit unele persoane vaccinate cu AstraZeneca.

„Oamenii se îmbolnăvesc sau mor tot timpul. În ceea ce am văzut până acum din datele preliminare, nu există un număr crescut de cazuri de evenimente tromboembolice în, de exemplu, în Europa sau în Marea Britanie”, a mai spus Simao.

Nu doar OMS s-a pronunţat în acest sens. Inclusiv Agenţia de reglementare a vaccinurilor din Marea Britanie a emis un comunicat, prin care dezminte fundamentul îngrijorărilor referitoare la ser.

Phil Bryan, directorul pentru siguranţa vaccinurilor, din cadrul agenţiei, a declarat: „Oamenii ar trebui să meargă şi să-şi facă vaccinul împotriva COVID-19, când li se cere acest lucru. Cheagurile de sânge pot apărea în mod natural şi nu sunt neobişnuite. Dovezile disponibile nu sugerează că vaccinul este cauza”, a explicat Bryan.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici