OMS se va întâlni pentru a decide dacă declară variola maimuţei ca fiind o urgenţă sanitară globală

Organizaţia Mondială a Sănătăţii va decide joi dacă va declara variola maimuţei ca fiind o urgenţă sanitară globală, stârnind critici din partea unor oameni de ştiinţă africani de renume, care spun că aceasta reprezintă o criză în regiunea lor de ani de zile, relatează Reuters.

1742 afișări
Imaginea articolului OMS se va întâlni pentru a decide dacă declară variola maimuţei ca fiind o urgenţă sanitară globală

OMS se va întâlni pentru a decide dacă declara variola maimuţei ca fiind o urgenţă sanitară globală

Organizaţia Mondială a Sănătăţii va decide joi dacă va declara variola maimuţei ca fiind o urgenţă sanitară globală, stârnind critici din partea unor oameni de ştiinţă africani de renume, care spun că aceasta reprezintă o criză în regiunea lor de ani de zile.

OMS a fost criticată în trecut pentru răspunsul lent la pandemia de COVID-19 la începutul anului 2020.

O "urgenţă de sănătate publică de interes internaţional" este cel mai înalt nivel de alertă al OMS. Agenţia nu declară pandemiile, dar a început să folosească acest termen pentru a descrie COVID-19 în martie 2020.

Monkeypox nu se răspândeşte nici pe departe la fel de uşor ca COVID şi există vaccinuri şi tratamente disponibile, spre deosebire de coronavirus când a apărut. Dar, cu toate acestea, a stârnit îngrijorări.

Numărul de cazuri din actualul focar din afara Africii a depăşit 3.000 în peste 40 de ţări, potrivit unei numărători Reuters.

Primul caz de variola maimuţei din România a fost anunţat la 13 iunie. De atunci au mai fost confirmate încă 4 cazuri.

Boala virală, care provoacă simptome asemănătoare gripei şi leziuni ale pielii, este endemică în unele părţi ale Africii. Continentul a înregistrat puţin peste 1.500 de cazuri suspecte de la începutul anului 2022, dintre care 66 au fost fatale, potrivit datelor oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici