OMS: Ţările ar putea reveni la „închiderea totală”, după ce numărul cazurilor de Covid-19 s-a dublat la nivel mondial în 6 săptămâni

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ţările ar trebui să ia în considerare impunerea din nou a unor restricţii stricte de mişcare a populaţiei în condiţiile în care numărul cazuri de Covid-19 s-a dublat la nivel mondial în ultimele 6 săptămâni.

26952 afișări
Imaginea articolului OMS: Ţările ar putea reveni la „închiderea totală”, după ce numărul cazurilor de Covid-19 s-a dublat la nivel mondial în 6 săptămâni

OMS spune că ţările ar putea fi obligate să revină la „închiderea totală”, după ce numărul cazurilor de Covid-19 s-a dublat la nivel mondial în 6 săptămâni

Dr. Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că ţările ar trebui să intre din nou în carantină.

„Cu toţii vrem să evităm ca ţările să revină la închidere totală, nimeni nu îşi doreşte asta, dar exista situaţii în care aceasta este singura opţiune”, a declarat Ryan.

Reprezentantul OMS a spus că "Odată ce restricţiile au fost ridicate, a existat întotdeauna riscul ca boala să înceapă să se răspândească din nou".

OMS a recomandat ţărilor să se deschidă încet, cu precauţie. Ryan a spus că ţările ar trebui să fie „gata să meargă înapoi sau înainte” în funcţie de numerele pe care le au.

"Trebuie să accepte faptul că în situaţia noastră actuală este foarte puţin probabil să putem eradica sau elimina acest virus", a spus el.

Ryan a comparat focarele de coronavirus cu incendiile forestiere: focurile mici sunt uşor de stins, dar greu de identificat. De aceea, el a sfătuit fiecare ţară şi comunitate să pună în aplicare un sistem în care să poată detecta „micile focare”, putând astfel să blocheze doar zone mici pentru a conţine virusul.

„Când virusul este prezent, există riscul de răspândire”, a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici