OMS: SUA ar putea deveni următorul centru al pandemiei de COVID-19

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii confirmă că Statele Unite ar putea deveni viitorul centru mondial al pandemiei de COVID-19
  • Donald Trump vorbeşte despre o reluare a activităţilor economice în SUA
  • Statele Unite se clasează pe locul al treilea în lume în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate cu noul coronavirus
2104 afișări
Imaginea articolului OMS: SUA ar putea deveni următorul centru al pandemiei de COVID-19

OMS: SUA ar putea deveni următorul centru al pandemiei de COVID-19

SUA ar putea deveni noul centru al pandemiei globale de coronavirus, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a spus că numărul cazurilor creşte rapid acolo.

„Vedem o accelerare foarte mare a numărului de cazuri în SUA. Deci, are acel potenţial [de a deveni centrul pandemiei]”, a spus Margaret Harris, o purtătoare de cuvânt a OMS, potrivit The Guardian.

În SUA, până miercuri au fost raportate 53.013 de persoane pozitive cu noul coronavirus şi până în prezent au fost înregistrate 686 de decese. Totuşi, numărul real al cazurilor ar putea fi semnificativ mai mare.

Declaraţiile reprezentantului OMS vin în contextul în care preşedintele Donald Trump a recunoscut că este dificilă achiziţia de materiale medicale pentru protejarea personalului medical care tratează pacienţii.

Într-o postare pe Twitter, preşedintele american a scris că „Piaţa mondială a măştilor şi ventilatoarelor a luat-o razna. Ajutăm statele să obţină echipamente, dar nu este uşor”.

Dar, tot el este cel care a spus că ia în considerare reluarea activităţii economice şi încheierea crizei cât mai repede.

Preşedintele a spus că ia în considerare modalităţile de a reporni economia în săptămânile următoare şi că a vrut să evite pandemia să devină „o problemă financiară de lungă durată”.

„Ţara noastră nu a fost construită pentru a fi închisă”, a spus Trump. „Aceasta nu este o ţară care a fost construită pentru asta.”

Dar şefi ai Pentagonului au avertizat, marţi, că epidemia poate continua luni întregi în Statele Unite.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici