Omul care a determinat armata să intervină şi să preia controlul statului este noul preşedinte interimar al Zimbabwe / În anii '80 a fost şeful spionilor în această ţară

Fostul vicepreşedinte al statului Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, s-a întors în ţară, miercuri, cu scopul de a se pregăti pentru numirea în funcţia de preşedinte interimar, informează site-ul agenţiei Associated Press News.

1234 afișări
Imaginea articolului Omul care a determinat armata să intervină şi să preia controlul statului este noul preşedinte interimar al Zimbabwe / În anii '80 a fost şeful spionilor în această ţară

Omul care a determinat armata să intervină şi să preia controlul statului este noul preşedinte interimar al Zimbabwe / În anii '80 a fost şeful spionilor în această ţară

Demiterea lui Emmerson Mnangagwa, în vârstă de 75 de ani, din funcţia de vicepreşedinte, a determinat armata să intervină şi să preia controlul statului, obligându-l pe Robert Mugabe să renunţe la preşedinţie. În anii '80, Mnangagwa a fost şeful spionilor.

Mnangagwa s-a întâlnit cu preşedintele Africii de Sud, Jacob Zuma, înainte să plece cu un avion privat de la Johannesburg la Harare. Acesta a ajuns la sediul partidului de guvernământ unde a discutat cu oficialii ZANU-PF.

Fostul vicepreşedinte va fi investit în funcţia de preşedinte interimar vineri dimineaţa, la hotărârea partidului ZANU-PF, până la organizarea de noi alegeri.

Oamenii din Harare au sărbătorit, marţi, anunţul demisiei preşedintelui Robert Mugabe, iar miercuri au ieşit pe străzi după anunţul revenirii lui Mnangagwa, având pancarte cu mesaje precum "Bine ai revenit, eroul nostru".

"Naţiunea nu ar trebui să fie niciodată controlată de o persoană a cărei dorinţă este de a muri în birou, cu orice preţ", a declarat Emmerson Mnangagwa.

Emmerson Mnangagwa a fost numit, duminică, la şefia partidului de guvernământ ZANU-PF, după destituirea lui Mugabe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici