Brian Hook, emisarul SUA privind Iranul, a demisionat

  • Brian Hook, emisarul special american privind Iranul, şi-a prezentat demisia
  • Mike Pompeo: Brian Hook "a obţinut rezultate istorice în contracararea regimului iranian"
  • Elliot Abrams, actualul emisar american pentru Venezuela, va prelua şi portofoliul privind Iranul
746 afișări
Imaginea articolului Brian Hook, emisarul SUA privind Iranul, a demisionat

Brian Hook, emisarul SUA privind Iranul, a demisionat

Emisarul SUA privind Iranul, Brian Hook, a demisionat, a anunţat joi seară secretarul de Stat american, Mike Pompeo, conform site-ului Axios.com şi agenţiei de presă Reuters.

Elliot Abrams, actualul emisar american pentru Venezuela, va prelua şi portofoliul privind Iranul.

"Emisarul special Brian Hook a fost timp de doi ani persoana desemnată de mine să se ocupe de Iran şi a obţinut rezultate istorice în contracararea regimului iranian", a declarat Mike Pompeo.

Brian Hook "a negociat cu succes cu iranienii eliberarea din închisoare a lui Michael White şi a lui Xiyue Wang. Emisarul special Hook a îndeplinit în mod distins funcţia de director pentru Planificare politică şi a iniţiat o serie de noi strategii care au avansat interesele de securitate naţionale ale SUA şi aliaţilor. Mi-a fost un consilier de încredere şi un bun prieten", a subliniat Mike Pompeo.

Brian Hook a afirmat în luna iunie că Administraţia Donald Trump ar fi dispusă să recurgă la forţă militară pentru a opri Iranul să dezvolte arme nucleare.

Preşedintele Donald Trump a decis în 2018 retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Washingtonul a impus din nou sancţiuni, cerând Teheranului să limiteze activităţile nucleare şi balistice. Tensiunile dintre SUA şi Iran s-au amplificat după de armata americană l-a asasinat în ianuarie, la Bagdad, pe generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici