Omul-Păianjen: un francez de 60 de ani a escaladat un zgârie-nori fără echipament de siguranţă

Un alpinist cunoscut drept „Spiderman" al Franţei şi-a marcat aniversarea prin escaladarea unei clădiri de 48 de etaje din Paris, fără niciun echipament de siguranţă, potrivit BBC.

2846 afișări
Imaginea articolului Omul-Păianjen: un francez de 60 de ani a escaladat un zgârie-nori fără echipament de siguranţă

Omul-Păianjen: un francez de 60 de ani a escaladat un zgârie-nori fără echipament de siguranţă

Alain Robert a escaladat Turnul TotalEnergies din cartierul de afaceri Défense, fără frânghii sau hamuri.

„Vreau să le transmit oamenilor mesajul că a avea 60 de ani nu înseamnă nimic. Încă poţi să faci sport, să fii activ, să faci lucruri fabuloase", a declarat el pentru agenţia de presă Reuters.

După ce a ajuns în vârful turnului, francezul a fost reţinut.

Robert a escaladat Turnul TotalEnergies de numeroase ori. De data aceasta, a avut nevoie de doar 60 de minute pentru a ajunge în vârf, relatează site-ul de ştiri Defense 92.

„Mi-am promis în urmă cu mai mulţi ani că atunci când voi împlini 60 de ani voi urca din nou pe acel turn, deoarece 60 de ani simbolizează vârsta de pensionare în Franţa şi m-am gândit că este un gest frumos", a declarat el după ascensiune.

El a adăugat că scopul ascensiunii a fost cel de a creşte gradul de conştientizare a încălzirii globale, potrivit Reuters.

Robert este cunoscut pentru că urcă pe clădiri înalte în întreaga lume. Printre isprăvile sale îndrăzneţe se numără atingerea vârfului Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alpinist,
paris,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici