ONU a impus noi sancţiuni Coreei de Nord. Ban Ki-Moon: "Phenianul trebuie să revină la respectarea în totalitate a obligaţiilor internaţionale"

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a decis, miercuri, impunerea de noi sancţiuni dure asupra Coreei de Nord, după recentele teste nucleare şi balistice.

1757 afișări
Imaginea articolului ONU a impus noi sancţiuni Coreei de Nord. Ban Ki-Moon: "Phenianul trebuie să revină la respectarea în totalitate a obligaţiilor internaţionale"

Consiliul de Securitate ONU a impus noi sancţiuni Coreei de Nord

Un proiect de rezoluţie prezentat de Statele Unite a fost adoptat în unanimitate, fiind susţinut inclusiv de China, singurul aliat al Coreei de Nord.

Regimul Kim Jong-Un a efectuat, în 2016, un presupus test termonuclear şi un test cu tehnologie balistică.

Potrivit rezoluţiei, toate transporturile de marfă care provin ori au ca destinaţie Coreea de Nord vor trebui verificate. Şaisprezece reprezentanţi ai Coreei de Nord aflaţi în Siria, Iran şi Vietnam au fost adăugaţi pe o listă cu sancţiuni, la fel ca 12 entităţi nord-coreene. Până acum, transporturile nord-coreene erau verificate doar dacă existau suspiciuni.

Secretarul general ONU, Ban Ki-Moon, a salutat decizia Consiliului de Securitate. "Phenianul trebuie să revină la respectarea în totalitate a obligaţiilor internaţionale", a spus el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici