ONU: Ajutorul pentru supravieţuitorii taifunului din Filipine trebuie accelerat. Situaţia este lugubră

Ajutorul pentru nenumăraţii supravieţuitori în urma taifunului Haiyan care a devastat Filipine trebuie accelerat, a pledat joi Valerie Amos, lidera operaţiunilor umanitare ale Naţiunilor Unite, descriind o situaţie "lugubră".

579 afișări
Imaginea articolului ONU: Ajutorul pentru supravieţuitorii taifunului din Filipine trebuie accelerat. Situaţia este lugubră

ONU: Ajutorul pentru supravieţuitorii taifunului din Filipine trebuie accelerat. Situaţia este lugubră (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Cei care au putut pleca au făcut-o. Mulţi alţii au rămas", a declarat ea.

"Oamenii au nevoie disperată de ajutor. Trebuie să îi ajutăm imediat. Ei spun deja că durează prea mult până când sosesc. Asigurarea unei distribuţii rapide este (...) prioritatea noastră imediată", a continuat aceasta la Manila la o zi după vizita sa la Tacloban, unul dintre oraşele cele mai afectate de taifun.

La şase zile de la trecerea unuia dintre cele mai puternice taifunuri care a atins uscatul, însoţit de rafale de vânt de peste 300 de kilometri pe oră şi valuri de cinci metri înălţime, criticile se multiplică în ceea ce priveşte livrarea întârziată a ajutorului către zone devastate unde supravieţuitorii oscilează între furie şi disperare.

La Tacloban, mii de sinistraţi privaţi de apă şi hrană încearcă să fugă obţinând un loc în unul dintre rarele zboruri care decolează, în timp ce ruinele oraşului sunt încă pline de cadavre, ridicând riscuri sanitare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici