ONU: Candidatul SUA câştigă bătălia cu un rus pentru conducerea unui organism mondial privind internetul

Un candidat american a învins un candidat rus şi va fi următorul secretar general al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, un organism mondial subordonat ONU, potrivit Sky News.

498 afișări
Imaginea articolului ONU: Candidatul SUA câştigă bătălia cu un rus pentru conducerea unui organism mondial privind internetul

ONU: Candidatul SUA câştigă bătălia cu un rus pentru conducerea unui organism mondial privind internetul

Competiţia dintre candidatul american Doreen Bogdan-Martin şi candidatul rus Rashid Ismailov pentru a conduce Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (UIT) a fost considerată un test al eforturilor Occidentului de a izola Rusia pe plan diplomatic la ONU.

UIT este o agenţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite responsabilă de multe aspecte legate de tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor, inclusiv de viitoarea direcţie a world wide web.

Alegerile au fost considerate în multe părţi drept o competiţie simbolică între Rusia şi Statele Unite şi un eveniment cu potenţiale consecinţe majore asupra peisajului mondial al standardizării tehnologice, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Câştigătorul ajunge în fruntea organismului care supraveghează funcţionarea la nivel mondial a apelurilor telefonice prin satelit, a televiziunii, a navigaţiei prin satelit, a hărţilor online şi a protocoalelor de navigare pe internet.

Asta în condiţiile în care Rusia a fost acuzată că desfăşoară atacuri cibernetice şi campanii de dezinformare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici