ONU cere o anchetă independentă şi imparţială în cazul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi

Organizaţia Naţiunilor Unite a făcut apel marţi la desfăşurarea unei anchete independente şi imparţiale în cazul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, care a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

444 afișări
Imaginea articolului ONU cere o anchetă independentă şi imparţială în cazul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi

ONU cere o anchetă independentă şi imparţială în cazul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi

Comisarul ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a declarat că experţii internaţionali trebuie să se implice în investigarea asasinării lui Khashoggi şi a cerut autorităţilor saudite să dezvăluie toate detaliile.

"Ca o investigaţie să fie desfăşurată în mod independent de orice interes politic, implicarea experţilor internaţional, care să aibă acces deplin la dovezi şi martori, trebuie luată în considerare", a declarat aceasta.

"Examinarea medico-legală, inclusiv o autopsie a cadavrului victimei, reprezintă un element crucial în orice investigare a unei crime şi fac apel autorităţilor saudite să dezvăluie locaţia trupului acestuia fără nicio amânare sau eschivare", a adăugat Bachelet.

Comisarul ONU a afirmat că este mulţumită de eforturile comune depuse de Arabia Saudită şi Turcia în anchetarea cazului.

"Salut paşii făcuţi de autorităţile turce şi saudite în investigarea şi tragerea la răspundere a celor suspectaţi de uciderea domnului Khashoggi", a mai declarat Bachelet.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici