ONU cere protejarea civililor din regiunea Idlib din Siria

Antonio Guterres, secretar general al ONU, a făcut apel marţi la Rusia, Iran şi Turcia să facă eforturi pentru protejarea civililor din regiunea Idlib din Siria, menţionând că acest lucru este „absolut necesar pentru evitarea unei catastrofe”, relatează Reuters.

152 afișări
Imaginea articolului ONU cere protejarea civililor din regiunea Idlib din Siria

ONU cere protejarea civililor din regiunea Idlib din Siria

„Acest lucru ar dezlănţui un coşmar umanitar fără precedent în regiunea de conflict din Siria”, a adăugat acesta.

Peste 30.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din regiunea Idlib din Siria în ultima săptămână, după ce forţele guvernamentale susţinute de aliaţi au reluat bombardamentele împotriva rebelilor.

Directorul Biroului ONU pentru coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), Mark Lowcock, a declarat că bombrdamentele din Idlib ar putea duce la relocarea a peste 800.000 de persoane.

Autorităţile din Damasc, susţinue de Rusia şi Iran, au pregătit o ofensivă majoră pentru recuperarea controlului asupra provinciei Idlib, controlată momentan de rebeli.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici