ONU declară urgenţa în oraşul Gaza după două zile de ploi abundente

Agenţia ONU pentru ajutorarea refugiaţilor palestinieni (UNRWA) a declarat urgenţa în oraşul Gaza după două zile de ploi abundente în acest teritoriu devastat de războiul din vară.

178 afișări
Imaginea articolului ONU declară urgenţa în oraşul Gaza după două zile de ploi abundente

ONU declară urgenţa în oraşul Gaza după două zile de ploi abundente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sute de locuitori din sectoare inundate, aflate în jurul bazinului de recuperare a apei de ploaie Cheikh Radwane (la nord de oraşul Gaza), au fost nevoiţi să-şi abandoneze locuinţele", a anunţat UNRWA.

Agenţia, care nu a raportat imediat nicio victimă, a anunţat că furnizează muncipalităţilor afectate "un ajutor constând în gaz, apă şi echipamente medicale".

Directorul pentru operaţiuni UNRWA în Fâşia Gaza Robert Turner s-a declarat "foarte îngrijorat de intemperii atât de violente, atât de devreme şi în urma unor distrugeri fără precedent" lăsate în urmă de război.

Aproximativ 30% dintre locuinţe au fost avariate sau distruse de război, iar 100.000 de persoane nu au încă un adăpost după trei luni de la armistiţiul care a pus capăt celor 50 de zile de război între Israel şi mişcarea islamistă Hamas.

În contextul în care reconstrucţia enclavei palestiniene nu a început, locuitorii Fâşiei Gaza se tem acum de venirea iernii.

Puţine materiale de construcţie au intrat pe teritoriul encalvei, după ce ONU i-a ajutat pe israelieni şi pe palestinieni să ajungă la un acord asupra unei flexibilizări a blocadei impuse de Israel acestui teritoriu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici