ONU: Lumea are de suferit din cauza deteriorării relaţiilor dintre Statele Unite şi Rusia

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a declarat că multe din problemele la nivel global ar putea fi rezolvate mult mai uşor dacă Statele Unite şi Rusia ar avea o poziţie comună, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

294 afișări
Imaginea articolului ONU: Lumea are de suferit din cauza deteriorării relaţiilor dintre Statele Unite şi Rusia

ONU: Lumea are de suferit din cauza deteriorării relaţiilor dintre Statele Unite şi Rusia

"Cred că este evident faptul că un pilon important pentru pacea şi securitatea internaţională ar trebui să fie o relaţie foarte pozitivă şi constructivă între Statele Unite şi Federaţia Rusă", a declarat oficialul ONU în legătură cu intensificarea tensiunilor între cele două puteri.

"Cred că este evident şi este foarte clar pentru mine că multe din problemele din lume are fi mai uşor de rezolvat dacă cele două ţări ar avea o poziţie comună şi ar lucra împreună pentru a gestiona aceste probleme", a adăugat Guterres.

Contrar aşteptărilor, relaţiile dintre Washington şi Moscova s-au degradat considerabil de când Donald Trump a fost instalat în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Recent, Administraţia Donald Trump a cerut Rusiei să îşi închidă consulatul din San Francisco şi alte două anexe ca reacţie la activităţi ruse "neautorizate". În plus, luna trecută Congresul SUA a adoptat un nou pachet de sancţiuni impuse Rusiei după criza din Ucraina.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici