ONU: Musulmanii Rohingya sunt victimele unor atrocităţi majore în Myanmar. Minele de la graniţă îi mutilează şi ucid pe cei care fug de violenţe | FOTO

Minele amplasate la graniţa dintre Myanmar şi Bangladesh ucid şi mutilează musulmanii Rohingya care fug de violenţele şi persecuţiile din statul Rakhine, a avertizat marţi un înalt oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

1109 afișări
Imaginea articolului ONU: Musulmanii Rohingya sunt victimele unor atrocităţi majore în Myanmar. Minele de la graniţă îi mutilează şi ucid pe cei care fug de violenţe | FOTO

ONU: Musulmanii Rohingya sunt victimele unor atrocităţi majore în Myanmar. Minele de la graniţă mutilează şi ucid

Marzuki Darusman, preşedintele Misiunii Internaţionale ONU pentru Myanmar, a declarat că populaţia Rohingya se confruntă cu "atrocităţi majore" şi fac obiectul "propagandei dezumanizante".

Vorbind în cadrul celei de-a 36-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva, Darusman a precizat: "Există rapoarte privind amplasarea unor mine terestre la graniţa cu Bangladesh, care îi ucid şi mutilează pe cei care încearcă să scape de violenţe, inclusiv copii; Există, de asemenea, rapoarte privind propaganda dezumanizantă prin care musulmanii Rohingya sunt asemănaţi unor dăunători".

Marzuki Darusman a făcut, de asemenea, un apel la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului să îi prelungească mandatul cu şase luni, până în septembrie 2018, pentru a analiza violenţele din Myanmar, întrucât aşteaptă încă permisiunea de a intra în ţară.

"Am comunicat cu guvernul din Myanmar, cerând cooperarea cu noi, precum şi accesul deplin şi neîngrădit în ţară. Nu am reuşit să planificăm prezenţa unei echipe de observare şi constatare la faţa locului, până când nu există un semnal clar din partea guvernului din Myanmar că misiunii îi este permis accesul în ţară", a mai spus Darusman.

Liderul de facto al statului Myanmar, Aung San Suu Kyi, a declarat că guvernul va permite accesul observatorilor internaţionali în regiunea vestică Rakhine, pentru a vedea că nu există niciun conflict sau operaţiune militară în desfăşurare.

Potrivit datelor prezentate de ONU, peste 400.000 de musulmani Rohingya au fost forţaţi să fugă din Myanmar în Bangladesh, iar alte zeci de mii de persoane au fost strămutate din cauza violenţelor recente. O represiune împotriva minorităţii Rohingya este în desfăşurare încă de anul trecut şi a inclus violuri în masă, crime, agresiuni şi răpiri.

Foto: Hepta

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici